2015 - BERMUDSKÝ TROJÚHELNÍK

PŘÍBĚH

Letos jsme již dlouho dopředu věděli, kudy se budou ubírat naše kroky na táboře. Dostali jsme pozvánku od společnosti Hrudok (Hrůzova dopravní kancelář) na plavbu zaoceánským parníkem do Karibiku u příležitosti 30-ti let od jejího založení. Po nalodění a drobnější pomoci posádce s organizačními věcmi jsme za slunečného počasí vypluli. Navštívili jsme několik ostrovů a seznámili se s místními zajímavostmi - Barbados (korálové útesy), Portoriko (nejvyšší hora Cerro de Punta, žabička Coquí, radioteleskop Arecibo, místní kvalitní káva) a Jamajka (krokodýlí rezervace Font Hill).

Pak to ale přišlo! Lodní siréna a potápějící se loď nás zanechaly v záchranných člunech. Nejprve bylo nutno posbírat věci z vraku lodi a potom začít trosečnický život na neznámém ostrově. Zachránil se i komidelník a díky němu a průzkumům ostrova jsme určili, že jsme v oblasti bermudského trojúhelníku. Následující den byl obyčejný, ale měli jsme pocit, že čas plyne pozpátku. Když se opět vrátil do správných kolejí, objevil se mezi námi bludný Holanďan. Nebyl příliš přátelský a tak jsme byli rádi, když jsme se dostali pryč z jeho spárů. Vydali jsme se na třídenní putování, ale ani to nám nepomohlo nalézt cestu ven. Dále jsme potkali amerického pilota ze ztracené letky nebo lehce zmateného vědce, který záhadnou oblast zkoumá a je dokonce rád, že je uvnitř. Když se na hrázi rybníčku objevila mořská víla, už nás to ani nepřekvapilo. Poradila nám, že se zde pohybuje trosečník, který by snad mohl cestu k záchraně znát. Když jsme na něj později narazili, zdálo se, že cesta z oblasti je na dosah. Trvalo ale ještě nějakou dobu, než jsme se dostali k místu, odkud jsou občas vidět kolem plující lodě. Při noční signalizaci o pomoc se nám podařilo jednu z nich kontaktovat a ráno pro nás přijela a odvezla z bermudského trojúhelníku domů.



KE STAŽENÍ

    Mapa a lodičky pro získávání výhod a "výhod".
    Žabičky Coquí ve formě pexesa a povídání o nich.
    Závody na čtverečkovaném papíru: pravidla a mapa. V pravidlech lze upravovat postih za nabourání a závodní trať lze nakreslit od ruky na čtverečkovaný papír.
    Plán pro spojování čísel přes zrcadlo.
    Placky s hodnostmi.
    Písničky ze zpěvníku.


STATISTIKY

Tábor se konal v termínu od soboty 1.8. do soboty 15.8. Celkem se tábora zúčastnilo 48 dětí (ročníky 2000-2008). Hlavním vedoucím byl Pavel.

Oddíly
(od nejstarších)
Družinky
(podle umístění)
1.oddíl, 12 dětí, vedoucí Ondra, Martina
2.oddíl, 12 dětí, vedoucí David, Karolína
3.oddíl, 12 dětí, vedoucí Klára, Pavlína, Nikola
4.oddíl, 12 dětí, vedoucí Šárka, Jirka, Anička


1. Karibští démoni, žlutá, vedoucí Šárka, Jirka
2. Trosečníci, modrá, vedoucí Pavel
3. Červené rybičky, červená, vedoucí Martina, Pavlína
4. Utopenci, fialová, vedoucí Klára, Karolína
5. Lentilky, oranžová, vedoucí David, Anička
6. Mořské okurky, zelená, vedoucí Ondra, Nikola
Hodnosti, které mohly děti získat
(od nejlepší)
chýšostav
plackopeč
ohňokřes
dřevosběr
dešťolap
skoroživ



SPONZOŘI

Letošní tábor byl podpořen grantem MČ Praha5 (www.praha5.cz). Doprava na tábor byla podpořena společností DATA AUTOTRANS s.r.o.. Dále jsme obdrželi finanční dar od společnosti ERM stav spol. s r.o. a drobné příspěvky od některých rodičů. Všem velmi děkujeme.



FOTO / VIDEO

Alba fotek na Zoneramě

Pár fotek k připomenutí puťáku Mořských okurek.





tábor 2014

nahoru

tábor 2016
×