2011 - 7 DIVŮ SVĚTA

PŘÍBĚH

Během prvního večera v táboře se s námi setkal cestovatel z budoucnosti Michael Lazer. Chtěl se podívat do Řecka roku -275, ale díky špatnému nastavení stroje času skončil v roce 2011 (nastavil "–275 let" místo "rok –275"). Když se s námi rozloučil, šli jsme se podívat na jeho odlet. Bohužel jsme byli strženi časovým vírem s ním a ocitli se i s ním ve starověkém Řecku. Naše cestování v čase rozhněvalo antické bohy, kteří stroj času rozbili a jednotlivé součástky uschovali poblíž významných staveb (později se ukázalo, že se jedná o 7 divů světa).

Nejprve jsme se vypravili za věštkyní, která nám řekla, co se vlastně stalo a pak jsme zahájili pátrání po stavbách a v nich ukrytých součástkách. Nejvíce práce bylo asi s majákem na ostrově Faru, který tehdy ještě nestál a my jsme se museli přímo podílet na jeho vzniku. Když byl ke konci tábora slavnostně odhalen, součástka se objevila přímo na jeho vrcholu. Dále jsme sháněli rostliny pro Semiramidiny zahrady, do kterých nám byl na oplátku umožněn přístup. Mauzoleum bylo nutné najít mezi stavbami ve vesnici - součástka byla ukryta v jeho zahradě. Přízeň bohyně Artemis jsme si získali přinesením loveckých trofejí do jejího chrámu. Kolos Rhódský byl bohužel zasažen zemětřesením a zřítil se do moře, ale zprávu o součástce jsme našli na vodní hladině. Pyramidy navštívil cestovatel sám. A nakonec nám Diova socha odhalila poslední součástku poté, co jsme prokázali logické uvažování v kvízových otázkách.

Když jsme měli celý stroj pohromadě, mohli jsme se konečně vrátit zpět do současnosti a cestovatel odletěl domů do roku 2286.



KE STAŽENÍ

    písničky ze zpěvníku


STATISTIKY

Tábor se konal v termínu od soboty 23.7. do soboty 6.8. Celkem se tábora zúčastnilo 48 dětí (ročníky 1997-2004). Hlavním vedoucím byl Pavel. Tento rok nebyly táborové hodnosti.

Oddíly
(od nejstarších)
Družinky
(podle umístění)
1.oddíl, 12 dětí, vedoucí Pája, Michal
2.oddíl, 12 dětí, vedoucí Ondra, Šílenka
3.oddíl, 12 dětí, vedoucí David, Klára, Šárka
4.oddíl, 12 dětí, vedoucí Kamila, Jerry, Lenka


1. Podvodníci, modrá, vedoucí Pája, Šílenka
2. ψμ, zelená, vedoucí Klára, Jerry
3. Krakeni, fialová, vedoucí Kamila, Michal
4. Bohové Slunce s.r.o., žlutá, vedoucí Ondra, Šárka
5. Atéňané, červená, vedoucí Pavel, Lenka
6. Šášové, oranžová, vedoucí David



SPONZOŘI

Letošní tábor byl podpořen finančním darem od firmy REGULUS spol. s r.o. (www.regulus.cz).



FOTO / VIDEO

Videa z tábora na youtube naleznete po zadání "mauipetr" a všechna jsou pojmenována "letni tabor, trnavka, zeliv, 2011". Zde je náš návrat zpět do současnosti - youtube.com.



tábor 2010

nahoru

tábor 2012
×