2001 - EXPEDICE GAZUNGULA

PŘÍBĚH

Světový Ústav pro Rozvoj Přírodních Mimořádných Objevů (SÚRPMO) nás vyslal na expedici do nitra Afriky po stopách čechoafričana Karla Ngozi Ogowe Prácheňského. Ten byl v Africe před více než sto lety na vědecké výpravě společně se svým přítelem a podle zápisků v deníku učinil několik zajímavých objevů a nálezů. Naším úkolem bylo tato fakta buď ověřit, nebo vyvrátit.

Nejprve jsme byli rozděleni do průzkumných skupin a absolvovali nezbytný výcvik. Potom nás čekala cesta napříč Afrikou až do vesnice Gazungula, ležící na břehu řeky Zambezi, kde se Prácheňský roku 1843 narodil. Cestou jsme podle deníku hledali dosud neznámé léčivé rostliny a tajemný pramen vody, lovili vzácné motýli, těžili diamanty, potkali posledního příslušníka trpasličího kmene Kikuja, pekli placky, našli hnízdo záhadného ptáka Kongamato a odkryli pod dávno zapomenutým chrámem zbytky keramiky.

Na závěr jsme předali výsledky našeho pátrání zástupci SÚRPMO.



STATISTIKY

Tábor se konal v termínu od soboty 11.8. do neděle 26.8. Celkem se tábora zúčastnilo 46 dětí (ročníky 1985-1994). Hlavním vedoucím byl Rommy.

Oddíly
(od nejstarších)
Družinky
(podle umístění)
1.oddíl, 12 dětí, vedoucí Péňa
2.oddíl, 12 dětí, vedoucí Ondra
3.oddíl, 10 dětí, vedoucí David
4.oddíl, 12 dětí, vedoucí Pavel

1. Akirfa, světle modrá, vedoucí David
2. Falangy, růžová, vedoucí Péňa
3. Nikojedi, červená, vedoucí Rommy
4. Bongové, tmavě modrá, vedoucí Ondra
5. Gazely, žlutá, vedoucí Pavel



FOTO / VIDEO



tábor 2000

nahoru

tábor 2002
×