2002 - OSTROV POKLADŮ

PŘÍBĚH

Do tábora k nám doklopýtal umírající starý námořník. Poslal nás pro lodní bednu ke břehu, kde přistál se svým vorem. Z dopisu, který nám před smrtí zanechal, jsme se dozvěděli, že loď Santa Karolina, na které býval v mládí plavčíkem, byla kdysi přepadena piráty. Zachránil se jen on a starý kapitán Rodger. Ten mu později svěřil tajemství ostrova, kam Santa Karolina směřovala.

V bedně jsme našli kromě mnoha potřebných věcí i starou námořní mapu se zakresleným souostrovím. Chceme-li však najít poklad, musíme od pirátů získat druhou mapu - mapu ostrova, kterou tehdy při přepadení ukradli. Je na ní zakresleno místo uložení pokladu. Sami piráti ale nevědí, kde ostrov hledat - chybí jim totiž námořní mapa, kterou zase máme my.

A tak na moře vyplulo pět lodí - Fénix, Galicia, Nord, Uragan a Victoria - s cílem najít ostrov a odhalit jeho tajemství. Naši plavbu však komplikovali piráti, kteří se nám snažili sebrat námořní mapu, aby našli ostrov dříve než my a zmocnili se pokladu. Když zjistili, že nemají šanci, přišli za námi dohodnout klání o mapy: každý vsadí svou mapu a kdo zvítězí, vyhraje obě. Souboj to byl vyrovnaný až do poslední chvíle. V rozhodující soutěži jsme vyhráli my, ale přesto se nás piráti ještě pokusili oklamat falešnou mapou. Nakonec se dva z nich přidali na naši stranu a za slíbený podíl z pokladu nám poradili, jak v noci ukořistit pravou mapu ostrova.

Druhý den jsme se vydali hledat místo s pokladem. Cesta k němu nebyla snadná, cíle dosáhli jen tři posádky lodí.



STATISTIKY

Tábor se konal v termínu od soboty 20.7. do soboty 3.8. Celkem se tábora zúčastnilo 44 dětí (ročníky 1986-1995). Hlavním vedoucím byl Rommy.

Oddíly
(od nejstarších)
Družinky
(podle umístění)
1.oddíl, 12 dětí, vedoucí Péňa, McD
2.oddíl, 12 dětí, vedoucí Pája, Anča
3.oddíl, 10 dětí, vedoucí Ondra, David
4.oddíl, 10 dětí, vedoucí Pavel, Diana

1. Victoria, žlutá, vedoucí Pavel, Alice
2. Fénix, zelená, vedoucí Ondra, Anča
3. Galicia, červená, vedoucí Diana, David
4. Nord, modrá, vedoucí Pája, Klára
5. Uragán, hnědá, vedoucí Péňa, McD



FOTO / VIDEO



tábor 2001

nahoru

tábor 2003
×