2007 - ČÍNA

PŘÍBĚH

Po netrpělivém očekávání, co se bude letos na táboře hrát, se mezi námi objevili dva Číňané, kteří nás upozornili na blížící se průvod. Přišel za námi císař, obhlížející svou říši. Po jeho odchodu se k nám vrátila Číňanka Lin, aby nám sdělila, že toto nebyl pravý císař, ale mongolský vládce Kublajchán, okupující většinu území Číny. Protože bychom s ním mohli mít problémy, dali jsme se na stranu Číňanů s tím, že jim pomůžeme vyhnat Mongoly a vrátíme pravému císaři ukradený Dračí plášť (jeden ze symbolů vládce Číny).

Nejprve jsme se museli seznámit s místní kulturou a tradicemi (písmo, používání jídelních hůlek, ...) a pak se také vycvičit v boji s neobvyklými zbraněmi. Protože za námi nemohla Lin každý den chodit, pravidelně jsme kontrolovali tajnou schránku u Chrámu spícího draka, jestli nám nenechala nějaký vzkaz. Později jsme, jako cizinci, kteří by nemuseli být v podezření, dostali do úschovy Dračí plášť, který se podařilo čínským povstalcům sebrat Mongolům. Pak již nic nestálo v cestě tomu, abychom společně Mongoly ze země vyhnali a ještě opravili poničenou Velkou čínskou zeď.

Mongolové se ale nevzdali tak lehce. Když zjistili, že se Dračí plášť nachází v našem ležení, zákeřně nám ho v noci ukradli. Následovalo celodenní pátrání a závěrečná noční výprava do hlouby Mongolska. Ukořistěný plášť jsme pak pečlivě ukryli a druhý den předali právoplatnému čínskému císaři. Za naše služby jsme byli povýšeni do vysokých hodností a odměněni částí císařského pokladu.



STATISTIKY

Tábor se konal v termínu od soboty 4.8. do soboty 18.8. Celkem se tábora zúčastnilo 45 dětí (ročníky 1993-2000). Hlavním vedoucím byl Pavel.

Oddíly
(od nejstarších)
Družinky
(podle umístění)
1.oddíl, 11 dětí, vedoucí Ondra, Petra
2.oddíl, 12 dětí, vedoucí Kamila, Michal
3.oddíl, 12 dětí, vedoucí David, Klára
4.oddíl, 10 dětí, vedoucí Šílenka, Šárka, Verča

1. Klikatí hadi, modrá, vedoucí Pavel, Verča
2. Opičáci, oranžová, vedoucí Kamila, Klára
3. Rejžožrouti, žlutá, vedoucí Ondra, Šílenka
4. Draci, červená, vedoucí Petra, Michal
5. Bambusové pandy, zelená, vedoucí David, Šárka
Hodnosti, které mohly děti získat
(od nejlepší)
strážce císařské pečeti
vládce kantonu
vrchní písař
strážce věže
správce čajových zahrad
hlídač rýžových polí
rolník



FOTO / VIDEO



tábor 2006

nahoru

tábor 2008
×