2023 - FARAONOVO PROKLETÍ

PŘÍBĚH

Po příjezdu na tábořiště jsme se setkali s archeologem Karlem. Nejprve si myslel, že jsme jeho konkurenti, ale po ujištění, že ne, nám začal vyprávět dávný příběh. Kdysi krajem vezla karavana kupců mimo běžného zboží také vzácnou egyptskou sošku, která se po přepadení karavany lapky ztratila. Pomohli jsme mu ji podle starých záznamů najít. Když jsme s ní však manipulovali, promluvil k nám duch zakleté princezny Ramíny.

Za svého života se zamilovala do prostého chrámového písaře. Její otec faraon ale vyhlásil, že kdo si chce vzít Ramínu za ženu, musí splnit několik těžkých úkolů, které on zadá. To bylo pro jejich lásku špatné, ale ještě horší bylo, že je jednou faraon přistihl, když byli spolu a ve vzteku neuváženě svou dceru proklel. Egyptští bohové jeho nešťastná slova vyslyšeli a z Ramíny se stala soška.

Slíbili jsme Ramíně pomoc. Po odříkání formule pro přesun v čase bylo naším úkolem nejprve pomoci písaři s plněním faraonových úkolů - řešili jsme zavlažování polí, stavbu pyramidy, a ochranu egyptské říše. Když faraon začal brát písaře jako hodného jeho dcery, museli jsme usmířit bohy, aby se ze sošky opět stala živá princezna. Všechny úkoly a překážky se nám podařilo překonat - jak jinak :-). Ramína byla zachráněna a s písařem dostali faraonovo požehnání.



KE STAŽENÍ

    Písničky ze zpěvníku.


STATISTIKY

Tábor se konal v termínu od pondělí 17.7.2023 do neděle 30.8.2023 Celkem se tábora zúčastnilo 54 dětí (ročníky 2007-2016). Hlavním vedoucím byl Pavel.

Oddíly
(od nejstarších)
Družinky
(podle umístění)
1.oddíl, 12 dětí, vedoucí Michal V., Kája
2.oddíl, 12 dětí, vedoucí David, Pavlína
3.oddíl, 10 dětí, vedoucí Tomáš, Eliška
4.oddíl, 10 dětí, vedoucí Martina, Kuba
5.oddíl, 10 dětí, vedoucí Michal D., Anička, Ellen

1. D.U.N.A., červená, vedoucí Michal D., Anička
2-3. Kyselé mumie, žlutá, vedoucí Martina, Kuba
2-3. Skarabeové, modrá, vedoucí David, Kája
4. Chňapíci, zelená, vedoucí Pavlína, Tomáš
5. Syčící kobry, fialová, vedoucí Michal V., Eliška
6. Tahya Simun, oranžová, vedoucí Pavel, Ellen
Hodnosti, které mohly děti získat
(od nejlepší)
rádce faraona
stavitel pyramid
výběrčí daní
chrámový písař
správce trhu
vůdce karavany
poháneč velbloudů



SPONZOŘI

Letošní tábor byl podpořen grantem MČ Praha5 (www.praha5.cz). Jmenovitě děkujeme Markovi Neumannovi a dále také rodičům za drobné dary a celkovou podporu při pořádání tábora.



FOTO / VIDEO

Pár fotek k připomenutí puťáku D.U.N.A..

Pár fotek k připomenutí puťáku Skarabeů.

Pár fotek k připomenutí puťáku Syčících kober.

Pár fotek k připomenutí puťáku Tahya Simun.

Alba fotek na Zoneramě.





tábor 2022

nahoru

tábor 2024
×