2004 - KLONDIKE

PŘÍBĚH

Již v Praze při nástupu do autobusu společnosti Atlantic Star se začal odehrávat letošní příběh: po přistání na Ellis Islandu v New Yorku jsme jako noví přistěhovalci pokračovali po železnici s inspektorem Davisem společnosti WPR (West Pacific Railway) na západní pobřeží Spojených států, abychom zde farmařili. Jen jsme však dorazili do San Francisca, objevili se první zlatokopové, vracející se z Aljašky s váčky plnými zlata. Po vyslechnutí jejich příběhu a po dohodě s jedním kapitánem, který nás vzal na svou loď, jsme se plavili až do přístavu Skagway. Do divočiny jsme však už museli vyrazit sami. Pomohlo nám několik rad trappera Jima, abychom se všichni opět sešli na druhé straně Chilkootského průsmyku - nyní již v Kanadě. Naše cesta dále pokračovala dolů po řece Yukon, po které nás doprovázela indiánka z kmene Khotana.

Když jsme dopluli do Dawson City, zasáhla nás zlatá horečka naplno. Pobyt na Klondiku se samozřejmě neobešel bez návštěvy místního šerifa, ale také desperátů, které jsme okamžitě zahnali na útěk. Abychom mohli soutěžit mezi sebou o co největší množství narýžovaného zlata, museli jsme nejprve zvládnout samotnou techniku rýžování. Tu nás naučil zlatokop Radim.

Během dlouhé cesty z New Yorku až na Klondike jsme byli odkázáni pouze na vlastní schopnosti vydělat si na dopravu i obživu daleko od civilizace.



STATISTIKY

Tábor se konal v termínu od soboty 31.7. do soboty 14.8. Celkem se tábora zúčastnilo 40 dětí (ročníky 1989-1997). Hlavním vedoucím byl Pája.

Oddíly
(od nejstarších)
Družinky
(podle umístění)
1.oddíl, 10 dětí, vedoucí Péňa, Marek
2.oddíl, 10 dětí, vedoucí Ondra, Jana
3.oddíl, 10 dětí, vedoucí David, Klára
4.oddíl, 10 dětí, vedoucí Diana, Šílenka

1. Soptíci, oranžová, vedoucí Péňa, Lenka
2. Ničivá vlna, žlutá, vedoucí Ondra, Klára
3. Rumbakoule, modrá, vedoucí David, Marek
4.-5. Šamani, červená, vedoucí Pája, Jana
4.-5. Greenhorni, zelená, vedoucí Diana, Šílenka



FOTO / VIDEO



tábor 2003

nahoru

tábor 2005
×