2005 - ŽLUTÝ KVĚT

PŘÍBĚH

Večer se u táborového ohně mihla postava v bílé masce a černém plášti - Široko! Pronásledovali ho Vontové z party Rezatých klíčů a když ho nenašli, vrátili se k ohni. Dozvěděli jsme se od nich, že se schyluje k volbě nového Velkého Vonta. Po dlouhé době totiž nastává ve Stínadlech obnovení Vontské organizace. Napomáhají tomu zvěsti o znovuobjevení hlavolamu, ježka v kleci, kterého má u sebe tajemný Široko. Vontové jsou rozděleni do několika skupin, které usilují o získání ježka a tím i o vítězství ve volbě Velkého Vonta. Zároveň nám nabídli stát se také Vonty a pomoci tak obnovit a rozšířit vontskou organizaci.

Po jejich odchodu jsme našli zápisník, který při honičce ztratil Široko. Postupně jsme se z něho dozvídali o historii i současnosti vontského hnutí a zkoušeli jsme jednotlivé příběhy v něm popsané znovu prožívat. A tak jsme jednou pátrali přímo ve "Stínadlech", v noci jsme navštívili hrob Roberta Komoura, zúčastnili jsme se Turnaje Vontů, a mnoho dalšího. Občas se táborem mihl Široko a cinkáním ježka v kleci nás provokoval.

Když se přiblížil konec tábora, zanechal nám Široko zvláštní křížovky, o jejichž legendu jsme po celou dobu nevědomky soutěžili. Křížovky nám po vyluštění prozradily, kde začít hledat ježka v kleci. Nalezení ježka samozřejmě znamenalo zisk Velkého Vontství pro nejlepšího z nás.

Při posledním ohni na nás ještě Široko zamával, ale tak jako jindy potichu odběhl do tmy...



STATISTIKY

Tábor se konal v termínu od soboty 6.8. do soboty 20.8. Celkem se tábora zúčastnilo 44 dětí (ročníky 1991-1998). Hlavním vedoucím byl Pája.

Oddíly
(od nejstarších)
Družinky
(podle umístění)
1.oddíl, 12 dětí, vedoucí Péňa, Marek
2.oddíl, 10 dětí, vedoucí Ondra, Kamila
3.oddíl, 10 dětí, vedoucí David, Klára
4.oddíl, 12 dětí, vedoucí Pavel, Diana, Šílenka

1. Lamy, červená, vedoucí Diana, Šílenka
2. Hrošíci, zelená, vedoucí Ondra, Klára
3. Tučňáci, bílá, vedoucí Péňa
4. Kvakoši, žlutá, vedoucí Pavel, Kamila
5. Veverky, modrá, vedoucí David, Marek



FOTO / VIDEO



tábor 2004

nahoru

tábor 2006
×